Pilates

Met pilates werk je aan je balans, core en het versterken van je spieren die je lichaam stroomlijnen en vormgeven.

Pilates bestaat uit oefeningen die helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Tijdens een les wordt er gewerkt aan het versterken van je core (bil-, buik- en rugspieren). Een sterke core is belangrijk voor je houding tijdens dagelijkse activiteiten zoals bijvoorbeeld wandelen, fietsen, iets optillen en werken achter een bureau. Door dieperliggende spieren te trainen en op de juiste manier aan te spannen creëer je een sterke fundering voor vrijwel alle bewegingen die je maakt.

Binnen Ease Pilates wordt lesgegeven in kleine groepen. Op deze manier is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht zodat de oefeningen goed en zo effectief mogelijk volgens basisprincipes van pilates kunnen worden uitgevoerd. De les is gebaseerd op de klassieke pilates oefeningen maar bevat ook enkele moderne invloeden. De oefeningen kunnen worden aangepast op ieder niveau. Pilates is voor iedereen die wil bewegen zonder pijn, sterker en leniger wil worden en voor iedereen die zijn lijf wil leren kennen om er zo lang mogelijk plezier van te kunnen hebben!

Tarieven

ProeflesGratis
3 kennismakingslessen€17,50
Maandabonnement 1x per week€24,50
Maandabonnement 2x per week€45,00
10-rittenkaart€70,00

Deelnemen?

Geïnteresseerd in een les? Meld je gelijk aan!
 
Aanmelden

De voordelen van pilates

Slanker lichaam

Met pilates werk je aan je balans, core en het versterken van je spieren die je lichaam stroomlijnen en vormgeven. Je creëert slanke strakke spieren zonder de spiervergroting die het trainen met gewichten je geeft. Tijdens een les komt het hele lichaam aan bod.

Betere lichaamshouding

Door het versterken van je spieren van je romp zorg je ervoor dat je beter rechtop loopt, staat en zit. Dit zorgt voor een betere houding en voor minder nek-/rugklachten, pijnlijke knieën en hoofdpijn.

Minder blessures

Pilates helpt om blessures te voorkomen. Door het ontwikkelen van de dynamische kracht ben je beter in staat om je gewrichten te ondersteunen en te stabiliseren terwijl je beweegt. Het is een goede basis voor het uitvoeren van andere sporten en kan de kans op blessures verminderen.

Verminderen van stress

Tijdens een les ben je gefocust op hoe je lichaam beweegt, je kracht, je balans en je ademhaling. Dit helpt om je hoofd leeg te maken en meer in het moment te zijn.

Lichaamsbewustzijn

Pilates is goed om je lichaam te leren kennen. Door de oefeningen bewust uit te over en leer je steeds beter voelen wat de mogelijkheden van je spieren en gewrichten zijn. Ook word je je steeds meer bewust van o.a. je houding en eventuele spanning in je lichaam.

Flexibiliteit

Een vaak gehoorde uitspraak is: “maar ik ben niet flexibel genoeg voor pilates”. Geen zorgen! Voor pilates hoef je niet flexibel te zijn. Sterker nog; door de rek-en strekoefeningen word je dit vanzelf. Mensen met gewrichtsproblemen kunnen baat hebben bij pilatesoefeningen om alles wat soepeler te maken.